009 025 034 0342

7/12 -123 Minut / 21:00 (20:00 open)

Žádný koncert není dvakrát stejný
„Minuty“ se vrátily na scénu!
Síla kapely spočívá především v živých energických koncertech, které jsou z velké části
tvořeny improvizací. Propojují žánry jako soul, groove, jazz, blues, funky či world music.
A protože, jak sami říkají, nejsou porostlí mechem, jsou otevřeni i vlivům současné
hudby. Na minutovský pelmel se nejen dobře tančí, ale jelikož jde o výjimečné
muzikanty, dobře se na ně také dívá.
Po koncertním návratu v předloňském a loňském roce si „Minuty“, jejichž hráčské
umění hraničí s genialitou, vytyčili jasné cíle: získat ke svým stávajícím fanouškům i
publikum, které je nezažilo, oslovovat svojí hudbou co nejpestřejší spektrum
posluchačů, navázat na své úspěchy v Evropě, a především šířit svým uměním radost.
Jejich pilné zkoušení, stále častější koncertování a nadšení z opětovného hraní navíc
směřuje k vydání nové desky.
Kapelu tvoří trio uznávaných muzikantů; zpěvák, kytarista a autor písní Zdeněk Bína,
baskytarista Fredrik Janáček a výjimečný bubeník Dano Šoltis. „Minuty“ také mírně
pozměnili název skupiny na minus123minut (původně -123min).
Minus123minut předtím působili v letech 1996 - 2009, vydali pět alb a obdrželi cenu
Anděl za Objev roku v roce 1999. Hráli na předních českých festivalech, vyprodávali
kluby u nás i na Slovensku. Jako jedna z mála tuzemských kapel slavili úspěchy také
v zahraničí, kde odehráli kolem dvou set koncertů v klubech a na festivalech (Holandsko,
Polsko, Francie, USA nebo Anglie…). V letošním roce se chystají vydat očekávané
nové album a vyrazí s ním na turné.
Složení kapely:
Zdeněk Bína – zpěv, kytara
Fredrik Janáček – basa
Dano Šoltis – bicí
Diskografie:
Dream (2009 Indies Scope)
Mom (2005 Universal Music)
XL Live (2004 Indies Records)
Home? (2002 Indies Records)
Try (2001 Intermusic)
Shooba Dooba (1999 Intermusic)

Vstupenky v předprodeji: 250,- na místě 300,-

Obchůdek Tulipán HB, Cafe Art - Klub OKO HB